Welkom

Welkom op de homepage van Jean Paul Van Bendegem.
Deze website is tweetalig. Boeken, lezingen en korte teksten zijn in het Nederlands geschreven maar papers en readers hebben met mijn academisch werk te maken en dat is ook naar het buitenland gericht dus die zijn in het Engels geschreven. Wat het academische betreft, is hier een link naar mijn VUB-webpagina.

Welcome to the homepage of Jean Paul Van Bendegem. This website is written partly in Dutch, partly in English. The topics in English concern my academic work and are to be found under papers and readers. Further information is to be found on my VUB-webpage.

  jpvb2
toelichting bij de bovenstaande achtergrond  

MIJN RECENTSTE BOEK:

We willen het graag perfect hebben maar het lijkt nooit te lukken. Altijd mankeert er iets. Altijd net niet. Altijd? Werkelijk? Dat is de stelling van dit boek: inderdaad altijd, werkelijk! Het geraas verwijst naar ons zo gebrekkig spreken over de wereld, het geruis naar de voortdurende verstoorde wereld zelf. Maar een stelling vraagt om bewijsmateriaal, een opdracht die evident niet perfect uit te voeren is.

Dus, is het allemaal netjes geordend in dit boek? Ik vrees van niet. Is het een persoonlijk verhaal? Ja, dat zeker. Is het een academisch betoog? Ja, dat ook bij momenten, waar de onvermijdelijke entropie en het nefaste micromanagement ter sprake komen. Maar je krijgt ook een geleid bezoek aan de bibliotheek van Babel aangeboden, een zot verhaal over oneindigheid, een persoonlijk gekleurde reflectie over wolken en een boeiende saga van het schilderen van een garagevloer. Vloer klaar, boek klaar, dat was het idee, bijna, net niet. Wat te bewijzen viel.